Creare site responsive

Cât costă crearea unui site

Cât costă crearea unui site, se află printre cele mai des întâlnite întrebări la care nu se poate primi un răspuns care să nu înceapă cu …depinde. Deoarece nevoile clienților ce au nevoie de o prezență online sunt diferite, costurile vor fi la fel … diferite.

Ce fel de site ar fi potrivit pentru afacerea mea?

Pentru a simplifica un pic lucrurile, va fi necesar să se decidă care va fi strategia pe termen mediu și lung în promovarea afacerii în mediul online. De aici se pot trage mai ușor anumite concluzii și alegerea unui tip de site va deveni mai ușoară. Chiar dacă nu se dorește pentru moment o soluție e-commerce, în viitor există posibilitatea ca produsele promovate să fie vândute prin intermediul site-ului. Acest lucru va determina alegerea unei platforme care să permită implementarea de funcționalități potrivite afacerii respective. Pe măsură ce nevoile de automatizare vor crește, se va putea redimensiona ceea ce la început era doar un site de prezentare.

Platforma recomandată ca fiind cea mai accesibilă pentru această variantă ar fi WordPress. Popularitatea crescută din ultimii ani și costurile de implementare reduse fac din WordPress o soluție ideală cel puțin la început. Pentru afaceri sau activități cu nevoi speciale, se va lua în calcul migrarea sau conectarea cu sisteme personalizate.

Pe de altă parte, specificul activității nu necesită implementarea de soluții avansate, un site de prezentare fiind folosit doar pentru publicarea de informații care se schimbă destul de rar sau deloc. În această situație, un site de prezentare pune la dispoziție detalii despre companie, produse, localizare pe hartă, eventual o modalitate de contact printr-un formular. Periodicitatea în actualizarea conținutului va stabili și dacă se va opta pentru o platforma care pune la dispoziție funcționalităti de publicare simplificată a informațiilor. Pentru acest caz, un site fără baze de date și fără interfață de administrare poate fi soluția ideală. Tehnologiile folosite în realizarea unui site de acest tip sunt HTML/CSS/Javascript.

Cât costă crearea unui site HTML

Costurile pentru crearea unui site HTML sunt mai mici față de cele pentru crearea unui site WordPress. De menționat ar fi și faptul că actualizarea unui astfel de site va fi făcută doar de către o persoană cu minim de cunoștințe în domeniu.

Cât costă crearea unui site WordPress

Costurile unui site WordPress sunt în strânsă legătură cu gradul de personalizare a designului și numărul de funcționalități pe care le oferă. De asemenea, costurile cu extensii și module premium se adaugă la costul final. Opțiunile suplimentare pot fi adăugate separat după crearea propriu-zisă a site-ului.