Creare site de prezentare

Creare site de prezentare, ce este și la ce ajută?

Crearea unui site de prezentare pentru orice afacere sau entitate este absolut necesară în zilele noastre. Modul în care ne căutăm informațiile în viața de zi cu zi, ne confirmă acest fapt. Pentru a se face cunoscute, afacerile își promovează produsele și serviciile principale prin intermediul broșurilor. Anumite oferte promoționale pot avea materiale tipărite special concepute. La fel ca în cazul broșurilor, paginile web de prezentare au scopul de a crea o prezență în mediul online și de a face cunoscute principalele produse sau servicii pe care cineva le oferă.

Ce ar trebui să conțină un site de prezentare?

Pentru a putea cuprinde informația necesară în „cantitate” optimă, un site de prezentare se va structura pe un număr de minimum 5 pagini. Numărul maxim de pagini pentru acest gen de site fiind strict legat de specificul său. Paginile necesare unui site de prezentare ar putea fi :

-pagina principală sau Home.

-pagina de Contact.

-câte o pagină pentru fiecare categorie principală de servicii promovate.

Dacă ne referim la un domeniu de activitate foarte vast, se pot alege acele segmente în care afacerea respectivă se plasează mai bine decât concurența. Pentru afaceri foarte noi, se poate aborda și varianta în care un site de prezentare este structurat sub forma unei singure pagini împărțite în mai multe secțiuni. Navigarea către fiecare secțiune realizându-se cu ajutorul unui meniu în partea de sus a paginii.

Cât costă un site de prezentare?

Prețul plătit pentru crearea unui site de prezentare poate varia și este format de regulă din mai multe servicii. Astfel, un site de prezentare poate fi gratuit sau poate costa câteva sute de euro în funcție de complexitate. Avantajele sau dezavantajele depind în mare masură de așteptările fiecăruia. Pentru un site gratuit, se pot accesa platforme care oferă această variantă cu anumite limitări în funcționalitate, design sau afișează reclame. Pentru un site de prezentare profesional cu domeniu de forma afacerea-mea.ro găzduit de către un furnizor de servicii de hosting, vom avea costuri de realizare și costuri anuale de găzduire. Serviciile suplimentare pot ridica în anumite cazuri prețul final. Pentru o imagine mai amplă asupra serviciilor de creare site de prezentare și ce include un anumit pachet, accesați articolul Cât costă crearea unui site.