Optimizare viteză de încărcare

viteza-de-incarcare-pagina

Despre viteza de încărcare a paginilor web s-au scris enorm de multe informații. Importanța acestui aspect a revenit mai serios în atenția celor direct interesați după ce Google a anunțat că prin algoritmii de căutare se vor favoriza paginile care se încarcă mai rapid. Prin optimizarea unei pagini se înțelege că elementele ce o compun sunt gândite să ofere utilizatorului o experiență cât mai plăcută la o viteză de încărcare cât mai mare.

Fiecare site are un specific pe care trebuie sa-l respecte, totuși în linii mari, optimizarea unei pagini va fi necesară mereu. Adăugarea de conținut nou, actualizări aduse design-ului etc.

Deși viteza de transfer a crescut simțitor și pe dispozitivele mobile, se consideră inutil ca un element să consume resurse dacă nu oferă nimic utilizatorului. Un concept mai nou legat de viteza de încărcare ar fi așa numitul „Lazy loading„. Mai simplu, un element care va genera o animație la mijlocul unei pagini sau în partea de jos va trebui „lăsat” să ruleze doar atunci când utilizatorul dă scroll paginii până în acel loc și niciodată înainte. Se previne astfel situația în care pagina se încarcă greu (deoarece browserul încarcă toată pagina apoi o afișează) și utilizatorul pleacă.